Maşinile vor putea emite de două ori mai multe noxe decât limita legală

însă testele vor fi efectuate pe şosea în condiţii reale, potrivit noile reglementări introduse de Uniunea Europeană.

Noua legislaţie ar urma să intre în vigoare din 2017

Scandalul Dieselgate în care este implicată Volkswagen a determinat Uniunea Europeană să grăbească modificarea testelor de emisii.

Împreună cu Comisia Europeană (CE), cele 28 de state au decis ca începând din septembrie 2017 testele de emisii să fie realizate în condiţii reale pe şosea, în detrimentul laboratoarelor.

Cu toate acestea, în urma unui lobby puternic din partea Germaniei, Franţei, Spaniei şi Marii Britanii, limitele de emisii au fost relaxate cu mult peste planurile stabilite iniţial, astfel:

▶ din septembrie 2017, modelele noi vor putea emite de până la 2.1 ori mai multe noxe (+110%) decât limita legală de 80 de miligrame de oxid de azot (NOx) pe kilometru;

▶ din septembrie 2019, toate modelele trebuie să se încadreze în emisii de cel mult 2.1 ori mai mari decât limita legală (+110%);

▶ din ianuarie 2020, modele noi trebuie să emită de cel mult 1.5 ori mai multe noxe decât limita legală (+50%);

▶ din ianuarie 2021, toate modelele trebuie să respecte marjă de 1.5 ori peste limita legală (+50%). Anterior, CE a propus ca emisiile să fie cu 60%, respectiv 20% mai mari decât limitele legale. Olanda a fost singura ţară care a votat împotriva acestui plan, în timp ce Cehia s-a abţinut.